22 de juny del 2011

Un motiu per llençar els petards lluny de la plaça

En primer lloc, abans de entrar en el que promet el títol, vull donar-vos les gràcies a tots: als que vau contestar al meu missatge al mateix blog, als que vau fer-ho al xat, als que preferiu el telèfon, o l'e-mail, als que em vau abraçar al carrer... Les vostres paraules, tan generoses, em van fer l'efecte d'un got d'aigua fresca quan tens molta molta sed. I en tenia moltíssima. Crec sincerament que tot s'arreglarà de la millor manera per tots els implicats, i això serà gràcies a tots vosaltres. No ho oblidaré mai.

Ara crec que hem de parlar d'un altre problema de gossos, totalment diferent. Tots coneixem els motius pels que ens hem de compadir de l'Otto i la seva por terrible al soroll que fan els petards, i a més aquest cop estarà sol, a la nit, sense els seus amos. Us vull donar un motiu oriental per fer-ho, i per això he copiat aquest trosset de la wikipedia que ens dóna una explicació budista:

Els animals han estat considerats des del budisme com a sers que senteixen, diferents dels humans en les seves capacitats intel.lectuals, però no menys capaços de patir. A més, els animals posseeixen la naturalesa del buda i, per tant, tenen el mateix potencial d'assolir la il.luminació. (...) Per tant no es poden fer diferències entre les regles morals que s'apliquen als animals i les que s'apliquen als éssers humans, al cap i a la fi, humans i animals són part de la mateixa família.

Els comentaris als textes budistes descriuen molts patiments associats al món animal. Fins i tot sense la participació humana, els animals són atacats i devorats per d'altres animals, o viuen amb aquesta por, pateixen canvis de clima radicals al llarg de l'any i no tenen un refugi segur. Els que viuen entre nosaltres sovint són sacrificats per la seva carn, o presos i obligats a cops a traballar fins que són sacrificats al final de les seves vides. A més d'això, pateixen per la seva ignorància, sense saber ni comprendre el què els hi passa, incapaços de fer-hi res per evitar-ho, tot actuant segons el seu instint.

Oi que sembla que està escrit per l'Otto? Doncs aquest és el link.

http://en.wikipedia.org/wiki/Animals_in_Buddhism

Millor que hi anem a buscar altres llocs, oi?

Moltes gràcies!!!



1 comentari:

TANCA L'AIXETA

TANCA L'AIXETA
A Segura hi ha una fuita d'aigua