CUINA

En aquesta secció publiquem receptes de cuina, tradicional i moderna, dels veïns de Segura.
ENVIEU LES VOSTRES RECEPTES!


La coca de Sant Joan és una tradició que no es pot deixar passar.
RECEPTA DEL PASTÍS DE CREMA SANT JOSEP

Recepta del Kiku Mistu.
 
1litre de llet sencera fresca
7 rovells d’ou (sense la clara)
7 cullerades soperes de sucre
1 sobre de Maizena
Galetes Maria
Canyella
Cacau en pols
Ametlla a trossets


  1. En una plata plana (tipus forn) preparar un fons de galetes Maria
  2. Triturar unes 7 o 8 galetes Maria (amb la batedora o amb la ma de morter)
  3. Posar la llet a bullir amb el sucre
  4. Barrejar la Maizena amb els rovells i les galetes triturades i fer-ne una pasta homogènia.
  5. Quan la llet bulli afegir-hi la barreja anterior i remenar-ho per a que es barregi bé.
  6. Quan la llet torni a bullir retirar immediatament del foc.
  7. Abocar la crema a la plata sobre el llit de galetes.
  8. Un toc de canyella i cacau en pols per sobre.
  9. Deixar refredar fora de la nevera
  10. Servir amb espàtula.
                               (fotos: El Pol i el Kiku fent la crema a la cuina del CC Imaginari el día de Sant Josep)



BUNYOLS DE QUARESMA
També coneguts com a bunyols de vent
Durant l'època de la Quaresma, els dimecres i divendres podem trobar als forns de pa i  pastisseries els típics bunyols de vent. Mmmm! Quina cosa tan dolça i bona!!!
Però... si és dilluns, per exemple, per què hem d’esperar?  Us atreviu a fer-los vosaltres mateixos?
El primer que hem de fer és posar la llet i la mantega en un pot, i afegir-hi una mica de sal. Anem remenant i comprovem que la mantega s’està desfent.
Quan la llet arrenqui el bull, afegim la farina tamisada i ho deixem coure. Haurem de remenar contínuament la barreja fins que aquesta vagi quedant com una pasta homogènia.
Quan veiem que la massa es comença a desenganxar de les parets del pot, ho retirem del foc i comencem a afegir els ous (és millor fer-ho d’un en un: tirem un ou sencer i remenem bé fins que quedi ben absorbit per la massa. Anem repetint aquesta operació amb el altres ous).
Haurem obtingut una massa ben homogènia i consistent.
Preparem una paella amb oli i el posem a escalfar. Quan estigui l’oli calent, afegim  petites parts de pasta (no massa grosses). Veureu que els bunyols es van inflant. Quan estiguin ben daurats els anem retirant de la paella, col.locant-los en un plat on hi haurem posat paper secant o de cuina, per tal que perdin l’oli.
Encara calents, els tirem sucre per sobre i els deixem refredar. * També es poden sucar amb anís.
Ingredients: (per uns 30 bunyols)
  • 125ml de llet
  • 75g de farina
  • 60g de mantega
  • 3 ous
  • sal
  • anís sec
  • sucre
Ja veureu com us en llepareu els dits.
Dhal de llenties
400 g de llenties
2 grans d’all
2 cullerades de gingebre rallat
2 cullerades de garam massala (barreja d’espècies índia, pot canviar-se per curri)
Pebre, bitxo en pols o qualsevol picant que us agradi. La quantitat va a gust de cadascú. Pot anar-hi sense.
1 ceba gran, Oli o qualsevol greix, mantega, per exemple i Sal
Coure les llenties tal com indica el paquet, acostuma a ser uns 15 minuts. Escórrer i reservar.
Escalfar l’oli en una paella, afegir-hi el gingebre y l’all xafat. (Si el gingebre és en pols afegir-ho més endavant, amb les altres espècies).
Incorporar la ceba molt picadeta y deixar-la potxar.
Afegir la resta de les espècies (el gingebre també, si era en pols), remenar-ho bé i afegir-hi les llenties.
Rectificar de sal i servir fred o a temperatura ambient.
Bon profit!!!
Bea



Nyoquis del Amai

Ingredients:

Nyoquis. Porros, Panses de Corint, Sal, Pebre, Coriandre, Olives
(millor negres tipus Aragó), una punteta de Harissa, o Caiena.

Preparació:

En una paella posar els porros a rodanxes fines. 
Un cop daurats posar les olives, les panses de Corint, el coriandre, la Harisa, 
(aquest ingredient és per als amants del picant.) i finalment salpebrar.

Posar al foc una olla amb molta aigua i una mica de sal, un cop bulli afegir els nyoquis. 
Un cop pugin a la superfície ja estan, (més o menys un minut)

Servir i a gaudir.

Amai



Truita de verdures del Amai.

Ingredients:

Patates, Carxofa, Espàrrecs, Ceba, Porros i Tomàquets italians deshidratats en oli.
(Els tomàquets els pots trobar al súper, de la marca Ferrer.)

Preparació:

En una paella amb oli de gira-sol (o especial per a fregir), 
posar les patates, els porros i la ceba. 
Al cap d’una estona posar les carxofes i al poc  posar els espàrrecs i finalment els tomàquets secs.

Batre els ous just abans de barrejar-los amb les verdures (no batre'ls massa).

A mi personalment, la truita, m'agrada molt grossa, de 8 a 10 ous i fer-la a foc lent donant-li 
la volta de tant en tant i deixar-la una mica crua.

A les botigues de Ceràmica hi han uns "Tomba Truites” que van d'escàndol, us ho recomano.

Servir i a Gaudir

Amai


ENVIEU LES VOSTRES RECEPTES!

TANCA L'AIXETA

TANCA L'AIXETA
A Segura hi ha una fuita d'aigua