En aquesta secció publiquem receptes de cuina, tradicional i moderna, dels veïns de Segura.
ENVIEU LES VOSTRES RECEPTES!
La coca de Sant Joan és una tradició que no es pot deixar passar.
RECEPTA DEL PASTÍS DE CREMA SANT JOSEPRecepta del Kiku Mistu.
1litre de llet sencera fresca
7 rovells d’ou (sense la clara)
7 cullerades soperes de sucre
1 sobre de Maizena
Galetes Maria
Canyella
Cacau en pols
Ametlla a trossets
- En una plata plana (tipus forn) preparar un fons de galetes Maria
- Triturar unes 7 o 8 galetes Maria (amb la batedora o amb la ma de morter)
- Posar la llet a bullir amb el sucre
- Barrejar la Maizena amb els rovells i les galetes triturades i fer-ne una pasta homogènia.
- Quan la llet bulli afegir-hi la barreja anterior i remenar-ho per a que es barregi bé.
- Quan la llet torni a bullir retirar immediatament del foc.
- Abocar la crema a la plata sobre el llit de galetes.
- Un toc de canyella i cacau en pols per sobre.
- Deixar refredar fora de la nevera
- Servir amb espàtula.
(fotos: El Pol i el Kiku fent la crema a la cuina del CC Imaginari el día de Sant Josep)
|
2 grans d’all
2 cullerades de gingebre rallat
2 cullerades de garam massala (barreja d’espècies índia, pot canviar-se per curri)
Pebre, bitxo en pols o qualsevol picant que us agradi. La quantitat va a gust de cadascú. Pot anar-hi sense.
1 ceba gran, Oli o qualsevol greix, mantega, per exemple i Sal
Coure les llenties tal com indica el paquet, acostuma a ser uns 15 minuts. Escórrer i reservar.
Escalfar l’oli en una paella, afegir-hi el gingebre y l’all xafat. (Si el gingebre és en pols afegir-ho més endavant, amb les altres espècies).
Incorporar la ceba molt picadeta y deixar-la potxar.
Afegir la resta de les espècies (el gingebre també, si era en pols), remenar-ho bé i afegir-hi les llenties.
Rectificar de sal i servir fred o a temperatura ambient.
Bon profit!!!
Bea
Nyoquis del Amai
Nyoquis del Amai
Ingredients:
Nyoquis. Porros, Panses de Corint, Sal, Pebre, Coriandre, Olives
(millor negres tipus Aragó), una punteta de Harissa, o Caiena.
(millor negres tipus Aragó), una punteta de Harissa, o Caiena.
Preparació:
En una paella posar els porros a rodanxes fines.
Un cop daurats posar les olives, les panses de Corint, el coriandre, la Harisa ,
(aquest ingredient és per als amants del picant.) i finalment salpebrar.
(aquest ingredient és per als amants del picant.) i finalment salpebrar.
Posar al foc una olla amb molta aigua i una mica de sal, un cop bulli afegir els nyoquis.
Un cop pugin a la superfície ja estan, (més o menys un minut)
Un cop pugin a la superfície ja estan, (més o menys un minut)
Servir i a gaudir.
Amai
Truita de verdures del Amai.
Ingredients:
Patates, Carxofa, Espàrrecs, Ceba, Porros i Tomàquets italians deshidratats en oli.
(Els tomàquets els pots trobar al súper, de la marca Ferrer.)
(Els tomàquets els pots trobar al súper, de la marca Ferrer.)
Preparació:
En una paella amb oli de gira-sol (o especial per a fregir),
posar les patates, els porros i la ceba.
Al cap d’una estona posar les carxofes i al poc posar els espàrrecs i finalment els tomàquets secs.
Al cap d’una estona posar les carxofes i al poc posar els espàrrecs i finalment els tomàquets secs.
Batre els ous just abans de barrejar-los amb les verdures (no batre'ls massa).
A mi personalment, la truita, m'agrada molt grossa, de 8 a 10 ous i fer-la a foc lent donant-li
la volta de tant en tant i deixar-la una mica crua.
la volta de tant en tant i deixar-la una mica crua.
A les botigues de Ceràmica hi han uns "Tomba Truites” que van d'escàndol, us ho recomano.
Servir i a Gaudir
Amai
ENVIEU LES VOSTRES RECEPTES!