1 de maig del 2011

DE DIMONI A SANT ISIDRE LLAURADOR

Dissabte passat, al Centre Cultural Imaginari es va dur a terme la primera part del taller que està elaborant el primer cap gros de Segura.
A la foto alguns dels participants del taller: els 2 Nils, la Emma, la Roser, el Pol, el Salvador, les Montses, el Joan i el Kiku Mistu. (foto: Amai)

Un cop estudiat el procés de temps necessari per a dur-lo a terme es va arribar a la conclusió que no seriem a temps de presentar-lo a la Festa Major, per tant es va optar per restaurar i reciclar un vell dimoni del CCIKM i reconvertir-lo en Sant Isidre (ironies del destí).
En aquesta primera sessió es van reparar els forats i desperfectes amb paper maché, es van retallar les orelles, celles i banyes i se li va fer cabellera (ja que la imatgeria popular representa a Sant Isidre amb cabell llarg i barba) i la corona de sant.

En la segona part del taller prevista pel dissabte vinent, se li aplicarà una capa de escaiola, se li col·locarà la corona de sant i es pintarà.
El Mn. va visitar el taller i va accedir a beneir el cap gros després de la Missa de Festa Major. En conversa amb el Kiku Mistu que li explicava la operació de reconversió del cap gros de dimoni a Sant Isidre el Mn. li va dir: "El cap gros us l'hauria beneit igual encara que fon un dimoni".
El cap gro assecant-se (foto: Amai)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TANCA L'AIXETA

TANCA L'AIXETA
A Segura hi ha una fuita d'aigua