18 de setembre del 2011

NOTICIES DEL CAP DE SETMANA

  • Ahir dissabte a les 18h es va celebrar a la nova Sala de Ball de Savallà, la conferencia presentació del PERGAMINS DE SAVALLÀ.  L'acte va comptar amb un ple absolut, amb presencia de veïns de Savallà i rodalies, especialment de Santa Coloma. Destaquem la presencia institucional dels alcaldes de Rocafort, i Santa Coloma de Queralt i el tinent d'alcalde de Conesa.
L'alcalde, Joan Altimis, va començar presentant l'origen d'aquests documents que havien estat guardats durant anys a la caixa forta de l'ajuntament. Explicant que ara fa un any es va decidir de lliurar-los a l'Arxiu Comarcal amb l'objectiu de preservar-los, netejar-los i documentar-los.  Seguidament va parlar la Sr. Albareda representat de l'arxiu, així com els responsables tècnics del procés de neteja i conservació.
Finalment va intervenir el Dr. Sans Travé director de l'Arxiu nacional de Catalunya. Amb un "speech" propi d'un personatge de la seva alçada intel·lectual, a peu dret, com els bons professors, va explicar fil per randa la importància i contingut del conjunt del 15 documents lliurats a l'arxiu. Va destacar 2 dels pergamins datats el segle XII per ala seva antiguitat. En general els pergamins en el seu conjunt son documents administratius dels consells generals que es celebraven a l'interior de l'església de Sant Pere de Savallà, així com actes notarials sobre delmes i préstecs. Tot hi que es tracte d'un document recent, ens va cridar la atenció 2 croquis a llapis del  1948 del nou altar major de l'església de Segura.
  • També ahir la Pilar, la nostre estimada EPICURO ens va comunicar que ja està oficialment llicenciada en Filosofia. Els veïns del poble en assabentar-se de la bona nova van anar desfilant pel nou pati de ca l'Enric i la Pilar en un no parar d'abraçades, felicitacions i brindis amb cava.
  • Aprofitem aquesta noticia per a cridar a la alerta de que han desaparegut les bitlles catalanes així com la serra mecànica. Si algú en sap res que ho comuniqui a aquest blog a fi que es dissipi la preocupació o del contrari vodrà dir que ens han entrat a robar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TANCA L'AIXETA

TANCA L'AIXETA
A Segura hi ha una fuita d'aigua