20 de maig del 2013

La placa ha tornat

Us comuniquem que aquest dilluns al matí s'ha trobat la placa desapareguda ahir diumenge.
La devolució de la placa ha anat acompanyada d'una nota, amb el següent escrit que tot seguit transcrivim:


EL MISSATGE ÉS CLAR:

AQUESTA PLACA NO ENS AGRADA:
NI EL SEU COLOR, NI ELS SEU ESTIL, 
NI EL QUÈ HI DIU NI COM HO DIU.
SI TORNEU A PENJAR LA PLACA A LA PLAÇA DE TOTS 
LA TORNAREM A DESPENJAR.

EN HOMENATGE, 
A LA IGUALTAT I A LA LLIBERTAT, 
A MOSSÈN ISIDRE 
I A TOTS AQUELLS QUE MORIREN INJUSTAMENT 
DEFENSANT LES SEVES IDEES.

Signat:
LA GUINEU DE CAP DE CANS
Fotomontatge enviat pel Xavi Casanelles
La placa apareguda aquest matí

43 comentaris:

  1. Jo personalment estic totalment d'acord amb la acció revindicatica realitzada per la Guineu de Cap de Cans.
    Kiku Mistu

    ResponElimina
  2. hoooooola, ho trobo del TBO, es xuper diverti. La veritat es que la placa era horriiiiiiiiiiiible!!!!!!!!!!!!. Qu bé que ja no hi sigui!!!!

    Visca la Guineu!!!!

    ResponElimina
  3. La opció de la guineu trenca una llança pel respecte als demés i la tolerància.

    ResponElimina
  4. Bé per la Guineu de Cap de Cans!! Jo també estic d'acord amb ella.

    ResponElimina
  5. Familia Moreno Folcrà20 de maig del 2013, a les 11:13

    Nosaltres també estem d'acord amb la Guineu de Cap de Cans.

    ResponElimina
  6. Des de les barcelones tot el recolzament per la guineu!!!

    ResponElimina
  7. Jo també des de Barcelona recolzo totalment a la Guineu Cap de Cans, que llesta!! jo ja deia que amb el vent que fa per aquestes terres... tot s'ho emporta...!!!!

    ResponElimina
  8. La Guineu!!,como muchos ya sabéis, me entro en el gallinero y me hizo una gran destroza! unas 18 gallinas muertas, la Oca y una pata!!.
    Estuve muy triste unos cuantos días!!, pero ya recuperado, y muy contento por la nueva hazaña!!Visca la Guineu de Cap de cans!! apoyo total!!!

    ResponElimina
  9. Alguns de vosaltres ja ho sabeu... sóc aficionat a l'observació de fauna. Llamp de rellamps!!! haig de localitzar aquesta guineu com sigui...ella sí que sap el que és la reconciliació i la justícia històrica!!
    VISCA LA REPÚBLICA CATALANA //*//

    ResponElimina
  10. No l'avia vist. Pero es lletge a COLLONS. En un poble tant maco, sort que hi ha la guineu que es la unica que te cap. Si us plau, desde la distancia, demano que no la penjeu.

    ResponElimina
  11. L'anonim soc jo. Per error he apretat una coaa per l'altre. I no se com fer-ho. Soc novat. David

    ResponElimina
  12. Olé per la Guineu, dissabte vam fer un passeig pel poble i quan vam veure la placa BUFFFF! Quin impacte!!! Recolzem totalment la gesta!!!

    ResponElimina
  13. Sembla mentida que a les alçades d'ara , encara tinguem que permetre aquests homenatges....

    Per sort nostre FRANCO ja es aigüa passada i que no torni. Ell per la mateixa raò en sentit invers, ens hagués afusellat.

    PROU de homentages "funestos" i del passat més negre d'aquesta ESPAÑA !!!!

    VISCA LA GUINEU!!!

    VISCA LA REPUBLICA !!!!

    ResponElimina
  14. Sembla mentida que a les alçades d'ara , encara tinguem que permetre aquests homenatges....

    Per sort nostre FRANCO ja es aigüa passada i que no torni. Ell per la mateixa raò en sentit invers, ens hagués afusellat.

    PROU de homentages "funestos" i del passat més negre d'aquesta ESPAÑA !!!!

    VISCA LA GUINEU!!!

    VISCA LA REPUBLICA !!!

    ResponElimina
  15. Permeteu-me que només formuli preguntes des del coaching, davant de tot que el que està ... succeint. A la vegada, deixar molt clar que només intento.. reflexions personals... Com a coach, no jutjo a ningú. Tothom és lliure i congruent amb els seus ideals!! Dit això....

    I quin ha estat el final d'aquest fet? Què hem après? Què podem canviar? Què depèn de nosaltres?
    De què hem pres consciència? De quina altra manera ho podríem haver fet? Què ens ha aportat? Què volem canviar d'aquest problema? Què diu aquest fet del poble de Segura?
    Quina emoció hi ha darrera de tot el que s'ha fet? Com es poden defensar uns ideals darrera d’un pseudònim? Quina és la necessitat d’amagar-se amb un pseudònim?
    Com et sents quan es té el recolzament de molta gent que estima Segura? On s'ha trobat la fortalesa per fer el que s'ha fet? Què diu això de la guineu, malgrat no sabem qui és¡¡? Què necessita el poble de Segura en realitat? Com s'està sentint aquest poble?

    Bé, deixo aquest munt de preguntes per a la reflexió de cadascú de nosaltres. En realitat, quines emocions hi ha? ???? .....
    Suposo que ja sabeu que el coaching només formula preguntes i que és el client que contesta...En aquest cas, no sou clients, sou veïns!!
    Ah!! No és baladí el fet de manifestar que la placa no em va agradar gens ni mica i així li vaig manifestar al mossèn.
    Desitjo que el meu atreviment de fer “coaching” no hagi molestat a cap vei... us ben asseguro que no era la meva intenció...
    Petons pel tot el poble de Segura!!! Serà deformació professional, com a “coach”?


    ResponElimina
  16. Sembla que aquest blog ha revifat... Gràcies a la Guineu de Cap de Cans!!!

    ResponElimina
  17. Hola Bea, doncs si que s´està animant el blog.Es un bon efecte colateral de la sra Guineu.....
    Pilar, segurament si que es deformació professional; això us passa als que disfruteu de la vostra feina, com es el teu cas.....
    déu n´hi do quanta pregunta, jeje; em veig incapaç de respondre a totes, però si alguna......
    El final: crec que encara està per arribar.....
    La sra Guineu , que es molt llesta, com molts de la seva especie(del contrari ja no existiria com a tal, hauria estat extingida),s´adapta al medi i procura ser molt discreta; aixi sobreviu. per això no es deixa veure.....
    Com que deu fer molt de temps que volta pel poble, ja sap quins son els sentiments majoritaris de la gent que s´estima Segura, siguin fills, empadronats(els unics que tenen dret segons l´alcalde del municipi a preguntar per exemple el cost de la placa), o simples visitants ocasionals o més fixos, però que ens uneix, també, el concepte de JUSTICIA HISTORICA amb TOTS els que tant van patir.
    La fortalesa, crec jo que la devia treure producte de la saviesa acumulada de moltes generacions anteriors, que fa que no es dubti de quan s´ha d´actuar per una causa JUSTA i NECESSARIA.
    Animo a la resta de gent a donar la vostra opinió

    ResponElimina
  18. Potser és que La Guineu de Cap de Cans som tots.

    ResponElimina
  19. ah! i estic molt content de qiue la Guineu hagi revifat el blog. Llarga vida a la Guineu.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Llarga vida, llarga vida a la Guineu, i si un dia marxeu, que aviat torneu

      Elimina
  20. Visca la tolerància, visca la memòria històrica. Però de quina memòria parlem?
    Hem pregunto quin mals els hi ha fet aquest mossèn Isidre Puig Pla, ell va ser una victima de la crueltat i l'odi, d'uns que volien esborrar la religió i la memòria de Déu. I com que a Déu no li poden fer res, perquè no està al seu abast, van matar els seu missatger, Mn. Isidre Puig. Ara als nostrs dies sembla que l'odi contra la fe i contra Déu torna a resorgir, per esborrar la memòria història dels fets passats. Els qui actuen de nit, delicuents i d'amagat són els delicuents, els intorerants, els malbalt...
    Cal recordor per si algú no ho sap que aquesta placa va ser aprobada per l'ajuntament, per sustituir-ne una de més antiga. Pero això que els importa als qui són delincuents i bandit? El que fan el mal, els qui s'emparen en l'anonimat per fer el mal, hauran de donar comptes a Déu, com ho feren els qui van matar a Mn. Isidre Puig. Un dia o altre tots hem de compareixer davant de Déu, i els qui fan el mal, aniran a la perdició eterna, i els qui fan el bé a la Vida eterna.
    Que la pau sigui amb vosaltres.

    ResponElimina

  21. Hola Joan Francesc:
    En primer lloc vull donar-te la benvinguda al Blog de Segura. De ben segur que les teves reflexions i aportacions tindran parts enriquidores per tots nosaltres i com més punts de vista millor.
    Tot i que en aquest tema he aportat un modest fotomuntatge , voldria també fer una reflexió perquè coneguis el meu parer i tinguis més elements per no acusar de “intolerant,delinqüent i malvat” a persones que han actuat seguint els seus principis
    Jo m’he llegit atentament el teu escrit i espero que tu també ho facis amb el meu.
    Vaig penjar la placa per encàrrec municipal i una vegada penjada vaig apreciar que era d’una brillantor, tamany i disseny poc estètic, perquè ens entenguem semblava una làpida i així t’ho vaig comunicar el mateix divendres i a la mateixa plaça.
    Després parlant amb alguns veïns me’n vaig adonar que no tenia que haver acceptat l’encàrrec i t’explico el perquè:
    A la guerra civil tothom va lluitar per quelcom entre ells l’ Isidre Puig segons tu per Déu i jo no vull dubtar-ho en cap moment , però també és de justícia dir que d’altres van lluitar pels seus ideals; per exemple la justícia social, el solidarisme entre les persones i fins i tot per idees polítiques.
    A part de tots aquests, la gran majoria ho van fer perquè és van trobar immersos en unes circumstancies alienes a la seva voluntat .
    Però Joan Francesc , d’això ja fa prous anys i no em sento capacitat per dir que n’hi havien uns de bons i uns de dolents, en canvi si que puc afirmar que moltes vídues d’un dels bàndols vàren quedar soles, desemparades i amb fills al seu càrrec, no tant sols això que a més a més les titllaven de (Rojas Judeo Massonicas) , tant sols eren unes pobres vídues que havien estimat als seus marits .Tu també saps que el poder d’aquella època no tant sols les humiliava així sinó que a més a més per fer-les sentir més malament uns homes vestits amb túniques blanques i liles feien entrar al Generalissimo “BAJO PALIO”. Crec que això deu ser el mes semblant a l’infern o a la perdició eterna que tu anomenes amb l’agreujant de tenir-ho que passar en vida i davant dels fills.
    Per aquest motiu i d’altres , uns quants veïns de Segura als que ens agradaria passar pàgina d’aquest episodi, i trobar el perdó, la pau,la solidaritat i l’amor entre tots, siguem el que siguem i creiem en el que creiem cadascú de nosaltres. Vàrem decidir que no era just que es podés fer una inauguració oficial a cap de les víctimes d’aquesta maleïda guerra que tant d’odi va deixar i no volíem reobrir cap ferida fent que ningú es sentís menyspreat.
    Es per això que la placa va ser enretirada de nit .Màrtirs son totes aquelles persones que van viure la crueltat entre elles l’ Isidre Puig. La crueltat és cruel, vingui don vingui i per tant no hi han màrtirs bons i màrtirs dolents
    Coincideixo amb tu i crec que tens tota la raó en dir que no està bé que la guineu estigui en l’anonimat. Jo no vaig enretirar la placa, però espero que no m’ho tinguis en compte doncs recolzo totalment a qui ho va fer, per tant la famosa guineu de Cap de Cans ja té un nom com a mínim (el meu) .
    En el terreny personal deixam expressar-te que crec en Déu, en la fraternitat , en la solidaritat entre els homes i en el perdó dels uns amb els altres.
    Per tant si tu o alguna persona s’ha pogut sentir ofesa amb la meva reflexió l’hi demano les meves disculpes
    Per últim deixam fer una afirmació que de ben segur tu també hi estaràs d’acord
    TOTS SOM FILLS DE DÉU I NINGÚ ENS HO PODRÀ NEGAR!
    Xavier Casanellas

    ResponElimina
    Respostes
    1. No puc estar més d'acord amb el que dius.

      Només afegiria que JO TAMBÉ SÓC LA GUINEU DE CAP DE CANS!!

      Xavier, estic molt contenta de tenir amics com tú.

      Elimina
    2. Estic absolutament d'acord amb tu, Xavi Casanelles, i subscric tot el que dius i aplaudeixo el com ho dius.
      JO TAMBÉ SOC LA GUINEU DE CAP DE CANS

      Elimina
  22. Benvolgut Xavier Casanellas.
    En moltes coses estic d'acord amb tu, però no en tot. Primer que tot vull que s'apigues que el meu pare va patir la guerra, era del la part dels rojos, i també va patir la posguerra i sertes humillacions de l'ajuntament de torn, que van durar vastants anys.
    Pero no barregis la part política amb la part religiosa, una persona inteligent com tu, segons sembla, ho hauria de distingir.
    Mn. Isidre que va morir al començament de la revolta a les afores de Cervera, no va anar a lluitar, i vo disparar cap tret. El van anar a vuscar i el van matar com tants d'altres pel sot fet de ser mossèn. Quells que van fer això no crec que lluitessin pel bé social, perquè si això se li ha de dir bé social? Et recomano que veguis la pel·licula que sortirà aquest estiu, "Un Dios prohibido" tracta de la matança de 60 estudiants clareians amb els seus professors a Barbastro, també al començament de la revolta.
    No hi ha cap guerra que sigui bona, i als dos costats hi va haver victimes innocents. Però jo no vul fer unjudici sobre la guerra, més encara penso com tu que s'ha de passar pàgina, i per aquest motiu, vaig accedir a la petició de l'ajuntament de canviar la placa bella per una altra amb el lleguatge més adient.
    Voldria que no es barreges la part pólitica amb la religiosa, per no afegir a la injustíca de la guerra, més injustícia, que és el fet de no poder recordar la mort de Mn. Isidre en el mateix poble on ell era rector. Diguem tu quina responsabilitat té Mn. Isidre amb tots els tues arguments sobre la guerra. Amb el vostre gest es com si el fessiu responsable de tot el que va passar a la guerra, això es injust, i es continuar la intustícia, amparada amb un acte i·legal i fet de nit. Si cada u, seguint la seva convicció acutues com vosaltres on arribarien les coses?
    Jo estic disposat a fer un acte, si voleu, per recordar a tots els caiguts de la guerra; però el que s'ha fet a Segura, treure la placa de nit, per mi continua sent un acte de bandolerisme.
    Una petita observació, respecte a que tots som fill de Déu. Bé, no se que en pensaran els qui són ateus, que els facis fills de Déu. Hi ha molta gent que no volen tenir res a veure amb Déu, i fins i tot viuen d'esquena a Déu. Per ser fill de Déu, has de creure amb Déu, primer de tot, després la filiació ens vé de la cultura cristiana i a través del baptisme, suposant que un no hagui renegat del seu baptisme, que havui dia n'hi ha molts que ho fan, i per últim els fills de Déu que formen l'Església s'apleguen cada diumenge al voltant de la taula de la Eucaristia. Bé, espero que tu siguis un bon fill de Déu.
    Cordialment Joan Francesc.

    ResponElimina
  23. Visca Cap de Cans, cap dels bandolers de Segura

    ResponElimina
  24. Deu, és el TOT, és immens, és amor absolut i acull en la bondat dels seus braços a tothom, homes, dones, gossos, gats, guineus (també la de Cap de Cans), serps, sargantanes, arbres, flors, herbes, mosques, mosquits (fins hi tot els que piquen, doncs forma part de la seva naturalesa), bons, dolents, gais, lesbianes, negres, blancs, musulmans, catòlics, budistes i ateus (fins hi tot els que no el coneixen o els qui en reneguen o fins hi tot els que gosen de parlar en nom seu). Capellans, soldats, saltimbanquis, “stripers”, beates i banquers. Fins hi tot assassins i violadors, per molt que ens costi de entendre, tothom té un lloc i un perquè en aquest món, tot i tothom té dret a l'amor i al perdó. Tots hem vingut aquí per a un motiu: per a créixer, i aspirar a fusionar-nos en una eterna abraçada en el TOT. Totes les coses i tots els éssers tenen un lloc en l’abraçada immensa de Deu.
    Si no fos així, Deu no tindria cap sentit.
    Jo em sento abraçat per Deu cada instant de la meva vida, només em cal respirar, obrir els ulls, sentir, escoltar, beure, caminar....per sentir-me abraçat per Deu.

    ResponElimina
  25. El cert és que estic bastant perplexa amb el rumb que ha agafat el tema de la placa i de la guineu. Darrera del tema de la placa, estan sortint moltes emocions barrejades que no tenen res a veure al meu parer, amb l'inici de la situació: Alguns van decidir despenjar una placa de la façana de l’església amb el pseudònim de "la guineu de cap de cans"....
    Vull manifestar que JO NO SÓC LA GUINEU DE CAP DE CANS. Si hagués estat jo qui despenges la placa ho diria públicament. Per tant, no tinc res a veure amb les guineus i amb la seva forma de procedir.
    Com ja he comentat, li vaig manifestar al mossèn que no m’agradava la placa i també li vaig dir a algunes persones de Segura que estava a favor de treure la placa.... però no d’aquesta forma i menys darrera un pseudònim....
    És cert que alguns dieu que sou la guineu, però realment qui de vosaltres va despenjar la placa? Quin és el motiu pel qual no dieu que heu estat vosaltres?
    Cal seguir amb aquesta situació? El més trist per a mi... és veure com a canviat Segura!! Sento que el poble de Segura no és mereix això!

    ResponElimina
  26. És lamentable i trist com han succeït els esdeveniments a Segura amb el tema de la placa... Quan la nova placa encara estava penjada a la façana de l'Església, davant la Casa Gran, hi havia 4 persones de Segura que parlaven de la placa, i em van cridar per saber la meva opinió. Es parlava de si despenjar-la, de que era horrible, etc. Allà mateix vaig dir-lis que hi havia altres maneres, però que jo no era partidari de despenjar-la pel nostre compte, de "prendren's la justicia d'aquesta manera". Vaig dir-lis que a mi tampoc m'agradava la placa, més que res el color negre em semblava poc adient i bastant funest per estar penjada a la façana de l'Església. Posteriorment, per la tarda, Mn. Joan-Francesc va venir a casa a demanar-me la clau de l'Església i a ell li vaig dir personalment que el color de la placa no m'agradava. Davant d'aquests fets, jo estic més en la línia del diàleg i del consens, estic més en les paraules del Joan (alcalde), quan des del presbiteri i just abans de començar la Missa de Festa Major, va dir que les coses no es fan així, que s'ha de parlar i no es poden fer les coses unilateralment, que si no sortia la placa avisava els Mossos… Tot això ha derivat en escrits i rèpliques, emocions i sentiments que tots tenim, per exemple: el meu avi Enric d'Ossó Campmany i el germà de la meva àvia Lluís G. Rius Poll van ser perseguits i assassinats pel sol fet de ser catòlics… Jo crec que la guerra va ser nefasta i cruel pels dos bàndols i no hi va haver ni guanyadors ni vençuts: tots vam perdre amb aquesta guerra! I crec que no hem d'entrar més en aquest tema ja que ens podem fer molt de mal, hem de passar pàgina i més encara ara, que les generacions que ho van viure en les seves persones ja no hi són… Com va dir Sant Agustí: "la mesura d'estimar és estimar sense mesura". Respecte als escrits opinant de Déu, no seré pas jo qui posi limitacions a la bondat i la misericòrida de Deú, sols faltaria!!! Déu va crear el món i ho va posar tot al nostre abast dins d'un ordre i prioritats … "i veié que era bo"…. Personalment crec que serem jutjats i salvats no pels nostres mèrits sino per la seva gran bondat i misericòrdia. El que sí crec i experimento és que a mesura que m'endinso en la Paraula i intento fer-la meva, en la mesura que intento viure de i per la Paraula, tot això em porta a un compromís i estil de vida proper al missatge evangèlic i per cultura, arrels i compromís lliurement acceptats, tot això ho experimento dins l'Església catòlica. Voleu un consell? deixem-nos portar per l'Esperit, fer nostra la Paraula i viure d'acord amb la Paraula.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs, què vols que t'hi digui estimat, respectat i admirat Enric: aquí qui tenia la obligació de exposar la nova placa a consens (tant el disseny com el contingut del escrit) son les autoritats pertinents (Ajuntament en tant que màxim òrgan representatiu del poble i en tant que pagador de la placa amb diners públics i l’Església en tant que va exigir a l'Ajuntament l'autoria del disseny i text )
      Ells son els que havien d’haver posat la placa a consens abans de penjar-la. Per tant a mi davant de una actuació mal gestionada per part de l'Ajuntament, estic absolutament d'acord amb iniciatives justicieres com la de la Guineu. La Guineu no va robar la placa, tant sols la va despenjar com a toc d’atenció i per a aconseguir que no s'inaugurés una placa discordant que hores d'ara encara estaria penjada i allà es quedaria per in secula seculorum, per a el disgust de tots i l’empobriment estètic i ètic del nostre poble.
      Dit de passada: Tant debò la guineu fos capaç d'arrencar tots aquests maleits molins que només han enriquit a un quants i han empobrit a tota la comarca. Jo mateix l'ajudaria a fer-ho. Quan els que manen no fan bé la seva feina, el poble no es pot quedar assegut a casa. Així ens va.

      Elimina
    2. Kiku, estic totalment d´acord amb aquestes paraules teves.Les faig total i absolutament meves

      Elimina
  27. Ah!!! m'he deixat de dir que ni em sento ni sóc la guineu!!! i per acabar d'aclarir-ho, hi ha gent de Segura que parlant amb ells, tampoc es veuen identificats amb la guineu.

    ResponElimina
  28. Dues possibles solucions a tot aquest enrenou:
    1-Que tots els feligresos( els creients que van regularment a missa) decideixin si volen la placa A DINS de l´església o si en volen una altra de caràcter eminentment religiós encara que sigui amb un altre text.
    2-Col-locar en un lloc visible del poble una placa o similar en homenatge a TOTS, insisteixo, TOTS els assassinats durant la guerra i després durant la repressió dels vencedors, sense distinció de idees i credos.
    Això potser estaria bé que es decidis entre tots aquells que ens sentim segurencs(nascuts, adoptats fa 50 o 2 anys, habitants permanents o ocasionals)
    aqui queda la idea......

    ResponElimina
  29. És evident que cadascú de nosaltres té un parer sobre aquest tema. També penso que és inútil mirar de convéncer a qui ja en té una idea clara.

    No es tractava, però, de convéncer, sino de comprendre els punts de vista dels altres.

    Crec que queden clars, que tots hem quedat retratats i que gràcies a aquest debat ens coneixem una mica millor.

    És una sort.

    ResponElimina
  30. Hola Kiku i lluís:
    Si la Guineu serveix per què no es facin inauguracions molestes per a molts veïns, jo m’he la faig meva, però si axó ho hem de barrejar amb d’altres temes “paren que me bajo” .
    Com veureu sóc molt egoista i m’agrada arribar a casa i encendre els llums, que la nevera em conservi el menjar fresc, i fins i tot connectar l’ordinador per opinar en aquet blog. Si l’energia per tot axò es produeix de forma renovable, molt millor i crec que val la pena veure uns elements discordants en el paisatge a canvi.
    Aquests pocs propietaris de terrenys que reben una remuneració econòmica em sembla molt be,tant de bo jo tingues molts terrenys amb molins .Però tan sols em sento copropietari i usufructuari d’aquest molí que l’ajuntament va decidir recentment que revertissin tots els seus ingressos al poble de Segura, que de ven segur que en podrem gaudir tots.
    Per tant al meu parer, canapès I cava. I deixo que la guineu descansi una bona temporada
    Una abraçada
    Xavier Casanellas

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho sento, però no hi estic d'acord.
      I en tot cas quan em referia a “aquests quants de sempre que s'han enriquit” no ho feia pensant amb els petits propietaris locals, sinó amb les multinacionals capitalistes a les que els nostres polítics els hi posen catifa vermella. Els petits propietaris (inclòs l’Ajuntament) l’únic que han fet és vendre’s la hisenda per un plat de llenties.
      I ho sento, però això de l’energia renovable no m’ho crec. No així.

      Jo en canvi espero que la guineu, símbol de lluita per la justícia i la igualtat, no descansi mai. Això si...tant debò un dia és quedi sense feina. Aquell dia si que t’acceptaré els canapès i el cava.

      Elimina
  31. Hola Xavier.
    Uffffffffff, el tema energètic i els molins de vent........
    Qüestió complexa.......
    Espero poder parlar amb tu del tema en persona properament, ja que hi ha molta cosa a dir.
    Fins aviat
    Una abraçada!

    ResponElimina
  32. Obrim un altre debat sobre energia?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bea, per mi d´acord.
      Podem començar durant la revetlla , després d´unes copetes de vi, cava i el que calgui, a veure què surt......jajajaja.Ara en serio, com vulgueu..............

      Elimina
  33. Respostes
    1. I tant Kiku, i tant.......això sempre!!!!!

      Elimina

TANCA L'AIXETA

TANCA L'AIXETA
A Segura hi ha una fuita d'aigua